Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
kicsi lindi
|
Elküldve: 2007 Máj. 17 Csütörtök 15:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Wlaszi!! Én sem nagyon értem amit az imént írtál!!
Akkor pontosabban fogalmazok!!
Hozam-költség arány mutatók (BCR1, BCR2, PI) megtérülési gyakoriságot fejeznek ki, másképpen megfogalmazva azt fejezik ki, hogy a kezdo befektetés hányszor térül meg.
Különbség a mutatókban:
BCR1 : BCR1=PV(R)/[PV(I)+PV(C)] ez a mutató az árbevételt arányítja a kezdo befektetés és a folyó költségek jelenértékével
BCR2: BCR2=PV(R-C)/PV(I) ez pedig a hozamok jelenértékét a kezdo befektetéssel.
Az összefoglaló órán PAPPNÉ azt mondta, h BCR2=PI. És igaza is van, mert ha a PI képletét (PI = [PV(R)-PV(C)]/PV(I) )megvizsgálod, és esetleg csinálsz rá egy példát, akkor fullra ugyanazt az eredményt kapod a PI-re és BCR2-re.
NONOnak pedig azt üzenném, hogy nagyon sajnálom, de eszembe sem jutott a pü pót, mert nekem elsore meglett az aláírás, és elovizsgán sikerült fakítanom egy megfeleltet  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Nono

|
Elküldve: 2007 Máj. 17 Csütörtök 21:16 Hozzászólás témája: |
|
|
Persze..biztos nem mertél szólni, hogy te vágod a témát, mert féltél, hogy bekülelek magam helyett...meg még jó páran  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kicsi lindi
|
Elküldve: 2007 Máj. 18 Péntek 08:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem is vállaltam volna, Pappné ismeri az arcom, szerintem lebuktunk volna  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wlaszi "az autista" ;)
Csatlakozott: 2003.11.09. Vasárnap 1:00 Hozzászólások: 1687 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007 Máj. 18 Péntek 17:42 Hozzászólás témája: |
|
|
kicsi lindi írta: |
Wlaszi!! Én sem nagyon értem amit az imént írtál!!
[..]
BCR2: BCR2=PV(R-C)/PV(I) ez pedig a hozamok jelenértékét a kezdo befektetéssel.
|
Hmm, most hogy nézegetem, lehet, hogy ugyanarról beszélünk, csak Te elszámoltad magad
Helyettesítsünk be:
(ugye nincs se infláció, se alternatív ktg megadva, tehát a hozamok jelen és jövoértéke azonos -> szóval a korábbi diszkontálós megjegyzésem hülyeség volt, mivel nem diszkontálunk semmit se, ami ugyan gyanús lévén Pappné nem szokott ilyen ziccert kihagyni, de a kollegina nem mondott ilyen értéket, szóval nincs )
BCR2 = PI = (100000*0,2+100000*0,2+100000*0,2) / 100000 = 0,6
általánosan leírva:
PI = (x*0,2 + x*0,2 + x*0,2) / x = 0,6
ha ezt meg akarod oldani, akkor kijön, hogy 0 kivételével bármi jó. Tehát a feladatban szereplo kitételek esetén _mindig_ 0,6 lesz a PI.
De nézzük meg másképp, mi van, ha 0,6 helyett 3at írunk, hisz ez a kérdés:
3 = (x*0,2 + x*0,2 + x*0,2) / x ...hát ez bizony egyenlotlenség, ergo soha nem teljesül (kivéve 0, de az nem lehet a nevezoben). |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Alina
|
Elküldve: 2007 Máj. 18 Péntek 17:46 Hozzászólás témája: |
|
|
Ezt megin nem értem de nem baj
ellenben hozzátenném,hogy emlékeim szerint a költséget elhanyagoltuk a példából így :
BCR1=PV(R)/PV(I)
BCR2 = PV(R)/PV(I)
PI= PV(R)/PV(I)
Így azta betujelet írtad oda,amelyiket nem szégyelted,mert költség nincs akkor a 3 egyenlo. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wiccky
Csatlakozott: 2005.10.09. Vasárnap 23:52 Hozzászólások: 22 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007 Máj. 19 Szombat 17:52 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Valaki, aki volt most szerdán aláíráspótlon, lehetséges az, h még mindig nincs fent az eredmény? V talán azért nincs fent, mert ugyanúgy nem sikerült- ami valószínu- és ezért nem írja át semmire se, hanem úgy lett hagyva h megtagadva?
És még egy kérdés: Ha most nekem nem sikerült a pü2, akkor mi van? Az igaz, h nem fogják indítani ezt a tantárgyat többet?
Elroe is köszönöm a válaszokat! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wlaszi "az autista" ;)
Csatlakozott: 2003.11.09. Vasárnap 1:00 Hozzászólások: 1687 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007 Máj. 19 Szombat 18:03 Hozzászólás témája: |
|
|
wiccky írta: |
És még egy kérdés: Ha most nekem nem sikerült a pü2, akkor mi van? Az igaz, h nem fogják indítani ezt a tantárgyat többet? |
ameddig jogod van felvenni a tárgyat, addig a sulinak kötelezo elindítania (bárki bármit állít).
Ezt egy számomra mérvadó embertol hallottam, szóval most különösebb utánajárás nélkül merem ezt továbbmondani. Akit pontosabban érdekel, az lapozza fel a felsooktatási törvényt, elvileg benne kell, hogy legyen.
(a fentiekbol következik természetesen, hogy a tévedésem lehetosége (5%) megvan) |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Alina
|
Elküldve: 2007 Máj. 19 Szombat 20:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Helló!
Nekem sincsen még semmi változás,pedig én reménykedem.
Amúgy volt még 9 vizsgáz,és úgy hallottam ,hogy úgy van a neptunban ,hogy addig nem jelentkezhetnek újabb vizsgára,amíg nincs benn az elozo jegye (ebben nem vagyok biztos rá lehet cáfolni).
Vizsgajelentkezéseknél márpedig nem láttam mozgást gondolom nekik is akkor kerül az eredményük,amikor nekünk.
Olyat láttam,hogy muszaki menedzsereknél levelezosön osszel vana pénzügy2,esetleg meg lehet próbálni fölvenni..... |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wiccky
Csatlakozott: 2005.10.09. Vasárnap 23:52 Hozzászólások: 22 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007 Máj. 19 Szombat 21:59 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi szépen mindkettotöknek a válaszokat.
Hát akkor még lehet reménykedni, h meglesz...
Na mind1, majd lesz valahogy... |
|
Vissza az elejére |
|
 |
noodleey

Csatlakozott: 2005.01.21. Péntek 1:59 Hozzászólások: 675 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 20:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Most rakosgatja fel a tanár a jegyeket, infókat lessétek a neptunt!  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Nono

|
Elküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 21:11 Hozzászólás témája: |
|
|
Csak nem meglett vkinek? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
noodleey

Csatlakozott: 2005.01.21. Péntek 1:59 Hozzászólások: 675 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 21:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Nono írta: |
Csak nem meglett vkinek? |
De, nekem baráti körömbol 3bol 2 embernek meglett Egész jó arány
Neked nem?  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Nono

|
Elküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 21:23 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem
Szóval akinek szintén nincs meg, az tud vmit következo félévrol? Mumen-eknél, vagy levelezon pü2? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
noodleey

|
Elküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 22:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Nono írta: |
Nem
Szóval akinek szintén nincs meg, az tud vmit következo félévrol? Mumen-eknél, vagy levelezon pü2? |
Hát nem tudom, de szerintem mumenedzsereket eléggé "lenézi" Pappné, meg könnyebb feladatsoruk van , mint nekünk, az a vonal elég kétséges ...
Esetleg kérvényezni kell, hátha ebbol is indítanak keresztfélévet? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wiccky
|
Elküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 22:22 Hozzászólás témája: |
|
|
Nekem is meglett, el sem hiszem!!!!!!!! Még sosem örültem ennyire egy aláírásnak!!!  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|