Üdvözöl a Gazdinfo Portál  Gy.I.K.Gy.I.K.         CsoportokCsoportok         KeresésKeresés       ProfilProfil     
   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned         BelépésBelépés
regisztráció   Regisztráció [ Főoldal ]     [ Hírek ]     [ Letöltések ]     [ Fórum ]     [ Galéria ]     [ Egyéb infók ]     [ KIN-Kupa ]     [ Könyvajánló ]   
Pénzügy 2
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 14, 15, 16  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tanulmányok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
kicsi lindi

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 17 Csütörtök 15:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Wlaszi!! Én sem nagyon értem amit az imént írtál!! Very Happy

Akkor pontosabban fogalmazok!!
Hozam-költség arány mutatók (BCR1, BCR2, PI) megtérülési gyakoriságot fejeznek ki, másképpen megfogalmazva azt fejezik ki, hogy a kezdo befektetés hányszor térül meg.
Különbség a mutatókban:
BCR1 : BCR1=PV(R)/[PV(I)+PV(C)] ez a mutató az árbevételt arányítja a kezdo befektetés és a folyó költségek jelenértékével
BCR2: BCR2=PV(R-C)/PV(I) ez pedig a hozamok jelenértékét a kezdo befektetéssel.
Az összefoglaló órán PAPPNÉ azt mondta, h BCR2=PI. És igaza is van, mert ha a PI képletét (PI = [PV(R)-PV(C)]/PV(I) )megvizsgálod, és esetleg csinálsz rá egy példát, akkor fullra ugyanazt az eredményt kapod a PI-re és BCR2-re.

NONOnak pedig azt üzenném, hogy nagyon sajnálom, de eszembe sem jutott a pü pót, mert nekem elsore meglett az aláírás, és elovizsgán sikerült fakítanom egy megfeleltet Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Nono

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 17 Csütörtök 21:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Persze..biztos nem mertél szólni, hogy te vágod a témát, mert féltél, hogy bekülelek magam helyett...meg még jó páran
Vissza az elejére
kicsi lindi

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 18 Péntek 08:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem is vállaltam volna, Pappné ismeri az arcom, szerintem lebuktunk volna Very Happy
Vissza az elejére
wlaszi
"az autista" ;)

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 18 Péntek 17:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kicsi lindi írta:
Wlaszi!! Én sem nagyon értem amit az imént írtál!! Very Happy
[..]
BCR2: BCR2=PV(R-C)/PV(I) ez pedig a hozamok jelenértékét a kezdo befektetéssel.

Hmm, most hogy nézegetem, lehet, hogy ugyanarról beszélünk, csak Te elszámoltad magad Smile
Helyettesítsünk be:
(ugye nincs se infláció, se alternatív ktg megadva, tehát a hozamok jelen és jövoértéke azonos -> szóval a korábbi diszkontálós megjegyzésem hülyeség volt, mivel nem diszkontálunk semmit se, ami ugyan gyanús lévén Pappné nem szokott ilyen ziccert kihagyni, de a kollegina nem mondott ilyen értéket, szóval nincs )
BCR2 = PI = (100000*0,2+100000*0,2+100000*0,2) / 100000 = 0,6
általánosan leírva:
PI = (x*0,2 + x*0,2 + x*0,2) / x = 0,6

ha ezt meg akarod oldani, akkor kijön, hogy 0 kivételével bármi jó. Tehát a feladatban szereplo kitételek esetén _mindig_ 0,6 lesz a PI.

De nézzük meg másképp, mi van, ha 0,6 helyett 3at írunk, hisz ez a kérdés:
3 = (x*0,2 + x*0,2 + x*0,2) / x ...hát ez bizony egyenlotlenség, ergo soha nem teljesül (kivéve 0, de az nem lehet a nevezoben).
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Alina

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 18 Péntek 17:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezt megin nem értem de nem baj Very Happy

ellenben hozzátenném,hogy emlékeim szerint a költséget elhanyagoltuk a példából így :

BCR1=PV(R)/PV(I)

BCR2 = PV(R)/PV(I)

PI= PV(R)/PV(I)

Így azta betujelet írtad oda,amelyiket nem szégyelted,mert költség nincs akkor a 3 egyenlo.Smile
Vissza az elejére
wiccky

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 19 Szombat 17:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Valaki, aki volt most szerdán aláíráspótlon, lehetséges az, h még mindig nincs fent az eredmény? V talán azért nincs fent, mert ugyanúgy nem sikerült- ami valószínu- és ezért nem írja át semmire se, hanem úgy lett hagyva h megtagadva?
És még egy kérdés: Ha most nekem nem sikerült a pü2, akkor mi van? Az igaz, h nem fogják indítani ezt a tantárgyat többet?

Elroe is köszönöm a válaszokat!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
wlaszi
"az autista" ;)

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 19 Szombat 18:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

wiccky írta:

És még egy kérdés: Ha most nekem nem sikerült a pü2, akkor mi van? Az igaz, h nem fogják indítani ezt a tantárgyat többet?

ameddig jogod van felvenni a tárgyat, addig a sulinak kötelezo elindítania (bárki bármit állít).
Ezt egy számomra mérvadó embertol hallottam, szóval most különösebb utánajárás nélkül merem ezt továbbmondani. Akit pontosabban érdekel, az lapozza fel a felsooktatási törvényt, elvileg benne kell, hogy legyen.

(a fentiekbol következik természetesen, hogy a tévedésem lehetosége (5%) megvan)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Alina

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 19 Szombat 20:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Helló!

Nekem sincsen még semmi változás,pedig én reménykedem.
Amúgy volt még 9 vizsgáz,és úgy hallottam ,hogy úgy van a neptunban ,hogy addig nem jelentkezhetnek újabb vizsgára,amíg nincs benn az elozo jegye (ebben nem vagyok biztos rá lehet cáfolni).
Vizsgajelentkezéseknél márpedig nem láttam mozgást gondolom nekik is akkor kerül az eredményük,amikor nekünk.

Olyat láttam,hogy muszaki menedzsereknél levelezosön osszel vana pénzügy2,esetleg meg lehet próbálni fölvenni.....
Vissza az elejére
wiccky

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 19 Szombat 21:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi szépen mindkettotöknek a válaszokat.
Hát akkor még lehet reménykedni, h meglesz...
Na mind1, majd lesz valahogy...
Vissza az elejére
noodleey

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 20:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Most rakosgatja fel a tanár a jegyeket, infókat lessétek a neptunt! Shocked
Vissza az elejére
Nono

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 21:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak nem meglett vkinek?
Vissza az elejére
noodleey

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 21:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nono írta:
Csak nem meglett vkinek?

De, nekem baráti körömbol 3bol 2 embernek meglett Smile Egész jó arány Smile

Neked nem? Crying or Very sad
Vissza az elejére
Nono

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 21:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem Sad
Szóval akinek szintén nincs meg, az tud vmit következo félévrol? Mumen-eknél, vagy levelezon pü2?
Vissza az elejére
noodleey

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 22:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nono írta:
Nem Sad
Szóval akinek szintén nincs meg, az tud vmit következo félévrol? Mumen-eknél, vagy levelezon pü2?

Hát nem tudom, de szerintem mumenedzsereket eléggé "lenézi" Pappné, meg könnyebb feladatsoruk van , mint nekünk, az a vonal elég kétséges ...

Esetleg kérvényezni kell, hátha ebbol is indítanak keresztfélévet?
Vissza az elejére
wiccky

HozzászólásElküldve: 2007 Máj. 20 Vasárnap 22:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekem is meglett, el sem hiszem!!!!!!!! Még sosem örültem ennyire egy aláírásnak!!!
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Időzóna: (UTC +1 óra) [DST bekapcsolva]
   Tartalomjegyzék -> Tanulmányok
8 / 16 oldal Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 14, 15, 16  Következő

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.