Üdvözöl a Gazdinfo Portál  Gy.I.K.Gy.I.K.         CsoportokCsoportok         KeresésKeresés       ProfilProfil     
   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned         BelépésBelépés
regisztráció   Regisztráció [ Főoldal ]     [ Hírek ]     [ Letöltések ]     [ Fórum ]     [ Galéria ]     [ Egyéb infók ]     [ KIN-Kupa ]     [ Könyvajánló ]   
"A BMF csodálatos Neptun rendszere"
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 74, 75, 76  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tanulmányok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
baffia
Szponzor

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 01 Kedd 10:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát igen, ebben valóban teljesen igazad van, ez nem egy kölcsönös adok-kapok szituáció, mert te bármikor egyoldalúan elállhatsz a megállapodástól, veszve hagyva az eddigi részteljesítéseket. Az iskola meg nem teheti ezt, furcsán néznénk, ha egyik reggel bemenve az fogadna, hogy "meggondoltuk magunkat, mostantól inkább Arany Sárkány kínai diszkontot üzemeltetünk itt, nem fõiskolát" Smile
(Csak aztán nehogy beteljesüljön egyszer még a jóslatom... Itt talán még ez is megeshet!) Evil or Very Mad

Az meg hogy egy vállalt kötelezettséget önmagad felé mennyire tartasz kötelezõnek, attól függetlenül, hogy törvényileg az-e, embere válogatja. Aki reggelente nem csak azt nézi a tükörben, hogy hogy áll a haja, hanem azt is, hogy milyen EMBER néz vissza rá, annak talán fontos ez. Mert a lelkiismeret, ugyebár...

Régi idõket felidézve, pl. még az NDK-ban, Berlinben a metrón olyan jegyautomaták voltak, ami gyakorlatilag egy perselybõl és bazi nagy tekercs jegybõl álltak, bedobtad az árát, letekertél egy jegyet, és utaztál. És mûködõképes volt, bármennyire hihetetlen! Ez volt a természetes, fizetsz, és elveszed, ami jár! Most nem tudom, hogy mûködne-e...
Crying or Very sad

Na, ez már tényleg annyira offtopic, hogy csak na!
Nyithatnánk errõl egy külön fórumot, bár nem hiszem, hogy az ide írogatók között e tekinteben nagy nézetkülönbségek lennének...
Wink
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
noodleey

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 01 Kedd 11:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az lenne a legegyszerubb, ha rendesen irnanak elofeltetelt a targyhoz, es akkor nincs ilyen felreertes, vagy ha elegendo ferohely lenne egy tantargyra, persze ezt is kell korlatozni en belatom. De megsem tudom szidni az elottem szolokat, akik felvettek a targyakat, mer teljesen igazuk van, hisz elobb vegez vmivel, es ha sikerul is, az csak neki jo, ha meg nem, esetleg felveszi ujra (köv felevben {ha meg van hirdetve}, de igyis hamarabb, mint kiirva vagyon), nem csuszik (ebben nem vagyok biztos) mindamellett hogy majd meg lesz az elore felvett idoszakbol, az adott 15kredite, mer van meg igy is elegendo tantargy, amit teljesiteni lehet, es kell... Rolling Eyes

Akik meg nem veszik a faradtsagot, hogy a sajat igazaert/nem igazaert legalabb felvegye a telefont, neadjisten befaradjon a suliba megkeresni az illetekeseket, megtudakolni mi a helyzet ilyen esetben, lehet söt valoszinu segiteni tudnak, mar csak azert is, mert legalabb megtudjak, hogy ilyen eset is fennall, és könnyebb nekik intezkedni, mint nekunk "neptunlesoknek" arra varni hogy hatha meguresedik egy hely, es becsusszanok.... az meg vessen magara...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
vera

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 01 Kedd 12:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Petya: ma kezdõdik a végleges tárgyfelvételi idõszak, még tudsz módosítani
vera

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 01 Kedd 12:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

bbence: ha vki most nem tudná felvenni az összes tárgyat (és eddig megvan mindene), az csúszhatna, mert a suli 7 félév, és csak a 8.-ban vehetné fel õket. De ilyen csak nem lesz. Ha jól láttam, emeltek néhány kurzus esetén. Nem tudom, van-e még olyan, akinek nem sikerült felvennie, amit akart...
baffia: kösz a jegyet Smile
dzsinbin

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 01 Kedd 15:21    Hozzászólás témája: szabadon választható tárgyak III-IV Hozzászólás az előzmény idézésével

Szabadon választható tárgyak III-IV.
Tudja valaki, hogy nekünk 3.éveseknek mind a két tárgyat fel kell venni? Csak azért, mert a mintatantervbe a 6. és 7. félévre is be van írva, és elvilge még az órarendbe is simán belestimmelhet.
Elõre is köszi!
Vissza az elejére
zu

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 01 Kedd 16:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mivel mindkettonek 50-es letszama van (ha jol emlekszem), szerintem ugy irtak ki, hogy vagy-vagy (ezert hivjak valaszthatonak).

Gondolom felveheted mindkettot ha akarod, de ez mar egyeni dontes Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
zu

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 02 Szerda 09:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

azt nem tudja valaki, hogy az osszkreditjeim szama rovatba mar hozza kell adni az osszeghez a most megszerzett krediteket is, vagy nem?

Szerkesztve: Targytalan, kozben rajottem, hogy rairtak a megoldast a lapra, csak meg almos vagyok Smile
Vissza az elejére
zu

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 03 Csütörtök 20:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nah, megint kicsit felidegeltem magamat, mert meg igy targyfelveteli idoszak utolso elotti napjan atvarialtak kicsit az orarendemet, pedig egesz jonak nezett ki.

HK azzal kezdte, hogy nem lesz hetfo reggel 8as csoport (gondolom tul korai neki az idopont), de most atraktak a kedd reggel 8as csoportot is, mert gondolom eszrevette, hogy az is reggel 8kor van

Most kivaloan kettevagja a napomat ez a csodalatos gyakorlat, tehat se elotte, se utana nem lehet ertelmesen melozni Evil or Very Mad
Vissza az elejére
baffia
Szponzor

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 03 Csütörtök 20:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát, bár így lenne ötösöm a lottón !!!
Cool

Épp ezen filóztam, mikor a - szintén uccsó pillanatban átrakott - pénzügy elõadáson bosszankodtam, és véletlenül belenéztem a számvitelbe is.
- Hogyhogy a kedd 8 óra jó, a hétfõ 8 meg nem?? Á, biztos átrakja majd ezeket is valahova...

És TESSÉK !!!
Twisted Evil
Vissza az elejére
zu

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 03 Csütörtök 20:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak nehogy megjatssza azt, hogy a Neptunra ugye kiirta a gyakokat szepen, de a gyakorlatban osszevonja a szamvitel eloadas utani gyakra az osszeset...

Nekem pl akkor mas targyam van, szoval kicsit ideges leszek, ha ez fog tortenni (es gondolom nem leszek egyedul vele) Evil or Very Mad
Vissza az elejére
wlaszi
"az autista" ;)

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 03 Csütörtök 20:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

épp most emeltem fel a piros telefonomat, és hotline azt a fülest kaptam, hogy még azért lehet, hogy lesz rendezgetés éjfélig...Cool
(részben, mert pár dolgot megérdeklõdtem..azért ne kövezzetek meg Wink )
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
gazdinf

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 03 Csütörtök 20:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

lenne gy nagyon hülye kérdésem: ha nem emlékszem, h melyik kurzusra jelentkeztem, akkor azt hol tudom megnézni?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
wlaszi
"az autista" ;)

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 03 Csütörtök 20:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

neptun->Tárgyak->kiválasztod, ->Bõvebb->kurzusok->kijelölsz egyet->bõvebb->hallgatók

ha nem vagy rajta, akkor megnézel egy másik kurzust...az egyiken rajta leszel Smile
Vissza az elejére
baffia
Szponzor

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 03 Csütörtök 20:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Most már csak arra leszek kíváncsi, hogy vajon sikerül-e eltalálni, a páros és páratlan hetek hihetetlen kavalkádjában a megfelelõt?

Ugyanis az õszi félévben alaposan mellétrafáltak ! Exclamation

A TVSZ ugyan ebben is egyértelmûen állást foglal:
"8. § (2) A regisztrációs hét a tanév elsõ félévében a nulladik hét, a tanév második félévében a szorgalmi idõszak elsõ hete. A regisztrációs hét során a hallgató a kezdõdõ félévben felveendõ tantárgyait véglegesíti a 9.§ szerint. A regisztrációs héten órarendi órák nincsenek."

Tehát õsszel, a 37. naptári hét (regisztrációs hét) volt a 0. hetünk, ehhez képest kijelentették, hogy mindkét félévben megegyeznek a naptári hetek a tanítási hetekkel párosság szempontjából.

Így el is kezdõdött az oktatás a 38. naptári héten (páros), az 1. oktatási héttel (páratlan, a gyengébbek kedvéért). Ezért lett is némi kavarodás...
Ugyanis ezt párosnak minõsítették, de arról nagy volt a hallgatás, hogy ez most akkor hanyadik hét is valójában?

(Egyébként csak az 1. lehetett, mert csak így jön ki a 15 szorgalmi hét dec 21.-ig. Igaz, ez a hét is csak 2 napos lett, mert szerdától már vizsgaidõszak volt, ami csak így lehetett 6 hetes.)

Tehát az elsõ hét számszakilag 1. volt, ám páros...
Surprised

Most még jók vagyunk, TVSZ-ileg ez az elsõ hét a félévbõl, tanítás nélkül.
A jövõ héten indul a mandula, elvileg rögtön a 2. héttel kezdünk, ami páros, immár naptárilag és tantervileg egyaránt! Juhé!

CSAKHOGY !!!

Ha megnézitek a tárgyak idõbeosztását, sok helyen nem az van írva, hogy páros-páratlan hét, hanem pl. 1.3.5.7... stb.
Itt viszont a legnagyobb szám mindig a 14, ami arra enged következtetni, hogy ezek nem a TANÍTÁSI heteket jelölik, hanem a TANÍTÁSSAL töltött heteket, amibõl valóban 14 lesz, ha a 15 hetes szorgalmi idõszakból levesszük a mostani, elsõ, regisztrációs hetet!

Értitek már, mire gondolok?

Megint az lesz, hogy a jövõ héten, a MÁSODIK héten (páros/páros), el fog kezdõdni az oktatás azoknak a kurzusoknak, akik a neptunban az 1.3.5.7... stb hetekre vannak írva!

Na? Question

Fogadunk? Question
Twisted Evil
Vissza az elejére
wlaszi
"az autista" ;)

HozzászólásElküldve: 2005 Feb. 03 Csütörtök 20:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

baffia: szabályzatra én már nem fogadok Smile
Amúgy tegnapelõtt kezembe nyomták a véleményezés szabályzatát. Olvasmányos...kíváncsi leszek, mennyire lesz betartva szabálypont szerint.

És, hogy honnan lehet megszerezni? Na itt esett le a gépszíj: letölthetõ a bmf.hu honlapjáról, ám olyan rohadtúl top secret anyag, hogy kizárólag belsõ hálózatról érhetõ el. Nekem is sajna csak papír alapon nyomták a kezembe, de ha a suliban jársz, ne resteld lementeni elektronikus formában...vicces Smile
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Időzóna: (UTC +1 óra) [DST bekapcsolva]
   Tartalomjegyzék -> Tanulmányok
8 / 76 oldal Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 74, 75, 76  Következő

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.